Lähipalvelut turvattava!Terveydenhuolto järjestettävä lähipalveluna kaikkiin kaupunginosiin!

Kansanliike Vantaan terveyspalveluiden puolesta keräsi talvella 2009-2010 nimiä kaupunginvaltuustolle osoitettuun vetoomukseen. Se julkistettiin 18.11.2009 ja luovutetiin lähes 30.000 allekirjoituksen kera kaupunginvaltuustolle 4.3.2010. Adressi oli esillä yli 120 paikassa kuten apteekeissa, terveysasemilla, kirjastoissa, baareissa, ravintoloissa, parturi-kampaamoissa jne. asiakkaiden allekirjoitettavana.

Adressin teksti oli seuraava:

Me vantaalaiset haluamme, että julkisia sosiaali- ja terveyspalveluja kehitetään ehkäisevänä ja sairaanhoidollisena lähipalveluna vastaamaan asukkaiden kasvavia tarpeita.

Kaupungin oma henkilökunta tuottaa palvelut tehokkaimmin ja veronmaksajien kannalta edullisimmin. Jos palvelujen keskittäminen kolmeen suureen terveysasemaan toteutuisi, jäisivät useat asukasmäärältään keskisuuren kaupungin kokoiset Vantaan alueet ilman omia julkisia terveyspalveluita.

Me allekirjoittaneet emme hyväksy nykyisten terveysasemien lopettamista tai näivettämistä terveysneuvontakioskeiksi. Vaadimme vähintään nykyisen laajuisia perusterveydenhuollon tarjoavia terveysasemia kaikkiin isoihin kaupunginosiin!