Vantaan oikeiston perustelee ristiriitaisesti huonoa palvelua

Hakunila on lähellä mutta niin kaukana


Hakunila on perinteikäs lähiö Itä-Vantaalla. Sen lähipalvelut ovat joutuneet Vantaan oikeiston vainon kohteeksi kuten Länsimäki, Korso, Martinlaakso ja Seutula. Julkisten palvelujen karsiminen on oikeiston ideologista toimintaa yksityisten markkinoiden laajentamiseksi. Silti se joutuu usein keksimään muka ”asiallisia” perusteluja. ”Hakunilan huono maine” on porvarien törkein ja hakunilalaisia loukkaava perustelu terveyskeskuksen lääkäripulaan.

Hakunilan liikenneyhteydet ovat oikeistolle vaikea perustelu. Kun Hakunila perheneuvola siirretään Tikkurilaan tai sosiaaliasema Länsimäestä Hakunilaan, hyvät liikenneyhteydet tukevat heidän mielestään päätöstä. Terveyspalvelujen johtaja Timo Aronkytö kommentoi viime talvena terveyskeskuksia puolustaneen kansanliikkeen vaatimuksia sanoen: junat ja autot kulkevat, ei terveyskeskuksen sijainnilla ole väliä.

Mutta Hakunilan terveysaseman lääkäripulaan onkin keksitty uusi syy: Hakunilan HUONOT liikenneyhteydet! Niin – lapsiperheen on helppo matkustaa bussilla palvelujen perässä Hakunilasta tai Hakunilaan, mutta lääkäri ei sinne osaa. Sijainti 700 m kehä-kolmosen pohjoispuolella on vähän syrjäinen.

15.3.2011
Juha Kovanen